kommunikation ÖstersundÅre Östersund Airport ligger ca 11km väst om Östersund. Som namnet avslöjar delas denna flygplats även med Åre som ligger 94 öster om flygplatsen. Många förknippar flygplatsen med namnet Frösö flygplats eftersom det var detta namn som var gällande fram till 2006. Genom att byta namn var tanken att öka intresset för områdets stora skidturism. Till skillnad mot många andra svenska flygplatser har nämligen Åre Östersund Airport en stor charterturism där resans mål är just Åre.

Från flygplatsen går direktflyg till Arlanda, Bromma och Umeå. Detta med flygbolagen SAS, Malmö Aviation och Direktflyg.

Ta sig till/från flygplatsen

Det tar bara tio minuter att köra bil ut till flygplatsen genom att köra på landsvägen Z614. På flygplatsområdet finns både korttidsparkering och långtidsparkering. Någon gratisparkering finns inte.

Från flygplatsen går det även flygbussar både till Östersund och till Åre. Bussen till Åre bör förbokas (295kr) medan detta inte behövs för de som enbart vill ta sig in till Östersund. Till Östersund går flygbussarna 10 till 15 minuter efter att planet har landat och tar sedan 15 till 20 minuter till den är framme i stadskärnan. Det är däremot enbart på avgångar senare än 22 som bussen även går ut till Odensala samt Torvalla. Vill man åka dit bör man säga till chauffören. Dessa bussar går från ruta 1 direkt utanför flygplatsentrén.

Möjlighet finns även att hyra bil direkt på flytplatsen. Bland annat finns här biluthyrningsfirmorna Hertz, Sixt och Avis.

Äta

På flygplatsen finns FOOD. En restaurang som erbjuder bistromeny. Utöver det finns även korv med bröd och enklare smörgåsar.

Hotell

De som vill bo på ett hotell riktigt nära flygplatsen bör välja Quality Hotel & Resort Frösön Park med priser kring 900kr/natten. Kan man tänka sig bo på vandrarhem finns Frösö vandrarhem för ca 500kr/natten. Bägge dessa boenden ligger mycket nära flygplatsen vilket gör att man kan gå dit när det närmar sig avfärd.

Många väljer däremot att bo inne i Östersund vilket även det är ett smidigt boende då det enbart tar 10 minuter hit med bil/taxi och ca 20 min med buss.