Åre är Sveriges största skidorter med de flesta och bästa backarna. Det finns rikt med aktiviteter utanför skidåkningen såsom sport, nöje, underhållning och matupplevelser. Sedan 1999 ägs och förvaltas Åres skidanläggning av börsnoterade Skistar AB. Närmare 450 000 personer besöker Åre varje år och det finns närmare 32 000 bäddar fördelat på alla byns hotell och stugplatser som ofta ligger i anslutning till nedfarterna.

Åre utanför ÖstersundOm du älskar skidåkning med spännande och branta nedfarter så finns det inget bättre alternativ i Sverige är Åre. Det finns över 100 nedfarter med 43 liftar. Den allra längsta nedfarten är hela 6,5 km lång om du utgår från kabinbanans och fjällets topp. Branta svarta backar finns det gott om för den som är djärv. Du kan också ”smöråka” lugnt i de 50-talet gröna nedfarter som finns på fjället.

Åre är i allra högsta grad ett ställe för snowboardåkare. Det finns en stark snowboardkultur i Åre och du kan givetvis lära dig och snowboard genom de olika skidskolorna som lär dig grunderna och mycket mer. Är du en avancerad snowboardåkare finns det branta backar som verkligen utmanar samt färdiga konstrampar för trick jumps.

Har du ingen utrustning med dig finns det allt som behövs att hyra i på plats. Annars är det alltid skönt att ha med sig sina egna prylar för att veta hur de fungerar och framförallt är van hur de känns att åka med. Behöver du ny bräda för säsongen har vi några modeller att tipsa om. För tjejer rekommenderas Salomon Oh Yeah Dam och för herrar Salomon Man’s Board (12/13). Båda modellerna hittar du på http://www.lannasport.se/sv/articles/3058/snowboard.

Om du vill uppleva skidåkning och snowboard när de är som allra bäst så finns det inget roligare alternativ än Årefjället i Sverige. Se bara till att du är utrustad och har hjälmen på innan du ger dig ut för stup och branter!