Bad

nöje i ÖstersundÖstersund är känt för sitt “Storsjöodjur”. Det är ingen som vet om detta djur verkligen existerar, men några säger sig i alla fall ha sett det. Det verkar i alla fall inte vara så farligt eftersom ingen egentligen blivit drabbat av det på någon badstrand. Det verkar vara helt säkert att ta sig en simtur eller dyka i Storsjön.

Det finns många fina badplatser utefter Storsjöns stränder och det bad som kanske är det mest populära ligger ute på Andersön. Här är det mycket långgrunt vilket gör att vattnet snabbt värms upp på försommaren. Hela Andersön är ett naturreservat och här kan man se en gravhög från järnåldern tillsammans med många andra lämningar. Det är mycket trevligt att ströva omkring på denna ö. Här finns också många vandringsleder och grillplatser.

Den som hellre badar inomhus kan besöka Storsjöbadet. Detta är ett äventyrsbad med många rutschkanor, bubbelpoolar och relaxavdelning. Här finns också ett kafé.

Skidåkning

Ett mycket stort nöje i Östersund är naturligtvis skidåkning. Här kan man nästan alltid räkna med att det finns snö på vintern. Visserligen finns det vintrar som inte alltid blir som man tänkt sig, men ofta har man tidigt på vintern ett ordentligt snödjup. För att kunna vara riktigt på den säkra sidan har Östersunds kommun satsat på en snögaranti; man lovar att det skall vara möjligt att åka skidor redan den 1 november varje år. Detta kan man lova genom att se till att det finns ett flera kilometer långt skidspår med konstsnö inne på skidstadion. Den som är intresserad av längdskidåkning kan alltså vara helt säker på att det går att åka skidor i Östersund.

Frösö Zoo

På Frösö Zoo finns mängder av djur att titta på under sommaren. Här har man ibland så mycket som 700 djur och detta brukar barnen tycka är ett trevlig utflyktsmål. På sommarhalvåret finns också ett tivoli på området vilket har öppet varje dag. Parken är mer än 40 hektar stort och här finns en mängd olika attraktioner. Förutom Zoo och tivoli finns här även ett tropikhus, kiosker och en zoo-butik. Här kan man med lätthet spendera en hel dag.